Jan Jaap is o.a. opleidingsmedewerker Educatie van de Hogeschool Leiden. Hij maakt regelmatig Podcasts, onder de titel “Meesterwerk”. Deze link verwijst naar zijn Podcast “Hoogbegaafd”. Hier kun je diverse interviews beluisteren met ervaringsdeskundigen en wetenschappelijk onderzoekers.

Vraag je je al langer af, waarom hoogbegaafde leerlingen niet altijd hoog scoren, zo anders denken dan de rest, recalcitrant zijn, of zich juist extreem braaf gedragen? Waarom ze vaak ongeconcentreerd zijn, faalangstig en/of super perfectionistisch, geen vriendjes of vriendinnetjes hebben op school, geen ander werk willen dan de anderen etc? Kortom: Wat gaat er in die hoofden om? Dan heb je nu de kans, om daar meer inzicht in te krijgen. En dat op je eigen moment!

Het eerste interview is met Dolores Leeuwin. Zij is presentatrice van het Klokhuis en ontdekte tijdens het meedoen aan de Nationale IQ-test, dat ze een heel hoog IQ heeft. De hoogste ooit gemeten in de NIQT. Dat heeft haar een beter zelfinzicht opgeleverd, waardoor ze op een andere manier naar zichzelf, haar zoontje en de maatschappij is gaan kijken.

We wensen je veel luisterplezier en een heldere en positieve kijk op je leerlingen.

Tip van Els